Studio

Studio van Eelco Hamstra met Rolando

Voordat een CD geperst kan worden, moet daar veel mee gebeuren.
Wat heel belangrijk is dat een CD goed bewerkt word in een studio.
Dat is met de CD van Rolando gebeurt in de studio van Eelco Hamstra die daar heel erg goed in is.
Hij heeft er een aantal dagen aan gewerkt om het resultaat te krijgen wat er nu op de kinder CD staat.
Samen met Rolando heeft die heel wat uurtjes in zijn geluiddichte studio gezeten om alles netjes op de sporen te krijgen.
Elk instrument moet goed afgestemd worden.

Studio : Het inzingen van de nummers

Het lijkt vaak zo makkelijk om nummers in te zingen in een studio, maar Rolando heeft heel wat uurtjes achter de microfoon gestaan. Hij is een perfectionist, net zoals Eelco Hamstra zelf. Ze wilde elk woordje er gewoon goed op hebben staan, maar dat het ook gewoon zou blijven. Het moet wel een meesterwerkje worden omdat Rolando nu eenmaal voor kwaliteit staat. Tuurlijk hebben ze ook veel lol samen gehad in de studio, want er gaat natuurlijk veel mis. Maar dat maakt zulke dagen juist zo leuk en het hoort erbij.

Studio : Nog meer inzingen

Want ook al heb je nog zo goed je best gedaan om teksten in je hoofd te stampen, ook Rolando raakt ze wel een keer kwijt. Dus ook met deze kinder CD is het vaak mis gegaan en was het een heerlijke puinhoop in de studio van Eelco. Dus de band weer opnieuw terug gespoeld en weer opnieuw proberen. Net zolang totdat alles er netjes op staat en het naar onze zin was. Als je de kinder CD beluisterd, dan weet je ook dat je geen onvolkomenheden tegenkomt.

Studio: En weer opnieuw luisteren

En dan is het daarna weer samen luisteren naar het resultaat. Is het zo goed of zullen we het nog een keer overdoen. Je maakt een leuke tijd door in de studio en het is iets speciaals wat je weer mee maakt in je artiesten bestaan. Het hoort er allemaal bij en het eindresultaat is dan heerlijk om naar te luisteren. Rolando wil Eelco Hamstra dan ook heel erg bedanken voor zijn inzet en muzikale perfectie wat betreft het masteren van de kinder CD.

Reacties zijn gesloten.