Wie ben ik

Meer dan 18 jaar ervaring !

Wie ben ik !
Ik ben Roland en ga u meenemen in mijn biografie over 18 jaar artiest zijn.
Kinderen en volwassenen blij maken is mijn passie en dat lukt me elke keer weer.
Diverse kindershows en ballonnen acts heb ik ontworpen, waaronder de PDD-nos show.
Deze laatste is letterlijk op mijn huid geschreven omdat ik zelf deze diagnose heb.

De puurheid die je dan uitstraalt naar kinderen en ouders word letterlijk opgevangen.
En dat komt terug in alle shows, maar zeker voor kinderen met een beperking.
Met dit gegeven sta ik al vanaf 2006 met plezier en enthousiasme shows te geven.

“Wie ben ik” geeft een mooi verslag van de mooie momenten en avonturen die ik beleef als artiest, maar ook de nieuwe ontwikkelingen die ik doormaak.

Wie ben ik van Rolando

2006 : Waarmee begon ik ?

Met ballonfiguren is het allemaal begonnen !!
Ik zag iemand daar mee werken en dacht, dat wil ik ook leren.
Kocht een boek, ballonnen, een pomp en ging aan de slag.

Maar daar bleef het niet bij :
Ik wilde graag zingen, dus vroeg ik mijn vrienden Ernst en Bobbie
of ik hun liedjes mocht gebruiken. Met toestemming van deze 2 helden
ging ik daarmee aan de slag. Maar de stem moest wel bijgeschaafd worden.

De magische wereld van het goochelen trok ook mijn aandacht,
en zo dook ik deze wonderlijke wereld met veel enthousiasme in.
Ik werd steeds meer gevraagd bij verjaardagen en kleine optredens.
Ondertussen ging ik door met het bedenken van nieuwe dingen.

2007 : De 1ste kinder CD van Rolando:

Begin 2007 kwam Gert-Jan op het idee om een eigen CD te maken.
Hij zou de muziek componeren en ik zou zelf de teksten schrijven.
Dat bleek zowaar te lukken en de teksten kwamen uit de mouw rollen.

Het bleek een gouden greep te zijn.
Met veel enthousiasme hadden we in 8 maanden "De leukste liedjes CD “ gemaakt.
De teksten gaan allemaal over mijzelf zodat het iets persoonlijks is geworden.

Gert-Jan als componist was natuurlijk een perfecte combinatie.
Met het uitbrengen had ik mijn nieuwe levensdoel gevonden.
Kinderen blij maken en iedereen vermaken met mijn spetterende shows.

2009 : Piet Rolando’s ” Uit je dak show “.

Piet Rolando werd als karakter neergezet en ik lanceerde de " Uit je dak show".
De roots lagen bij de Ernst & Bobbie Sintshow waar ik jaren meespeelde.
Een actieve show die door velen als bijzonder word ervaren.

Heb je Piet Rolando eenmaal binnen gehaald, dan wil je niet anders meer.
Ik treed al jaren op bij dezelfde bedrijven en winkelstraten en dat zegt wel wat.
Elk jaar heeft Piet Rolando een nieuw verhaal.
Doet grote podia's bij de intocht van Scheveningen en Den Haag.

Heeft een aantal jaren meegedraaid bij het grote Sinterklaasfeest in Ahoy.

2011 : Jubileum Theatershow

Mijn Jubileum theatershow werd gelanceerd in het Zeehelden theater in Den Haag.
En wat een feest was dat, 5 jarig bestaan van Rolando als kinderartiest.
Voor een bomvolle zaal met kinderen, fans, vrienden en bekenden.
Een spannende en mooie dag om nooit meer te vergeten.

2011 : Music of the Eighties party.

In het Atlantic Hotel in Kijkduin gaf ik mijn eerste grote Classic party.
En wat ben ik blij dat ik dat toen gedaan heb.
Het was een waanzinnige ervaring en ik vond de liefde van mijn leven.
Met deze mooie dame werd mijn leven helemaal compleet.

2012 : Kinder CD “Gewoon Rolando”

Vanuit de theatershow kwamen nieuwe nummers voor de nieuwe CD.
Ging de studio in van Eelco Hamstra en begon het inzingen van de liedjes.
Het meezing gehalte is hoog en dat was ook de bedoeling.

In vergelijking met de eerste CD wilde we liedjes die iedereen kon meebrullen.
Dat we daarin geslaagd zijn bewijst het enthousiasme in de shows wel.
Allemaal feest knallers die de kinderen mee kunnen zingen.

De liedjes zijn samen met Gert Jan geschreven en gecomponeerd.
Weer iets om trots op te zijn.

2013 : de Magische Boekenkast

Bedacht en getest op camping Eaurouge in de Ardennen.
Een unieke en nog nooit vertoonde tafel goochelact voor kinderen.
Met deze eigen gemaakte boekenkast werd het werkelijkheid.

Maanden van hard werken en oefenen resulteerde in optredens.
Die werd zeer goed ontvangen en bleek een succes.
Hij is er nog steeds en de magie is nog steeds geheimzinnig.

2015 : De Haagse Ballonnenboer

Een jaar waar hard gewerkt werd aan een nieuw karakter.
De Haagse Ballonnenboer en Stekeltje die hun eigen avonturen beleven.
Bewerkt en geschreven door Gert-Jan en mijzelf.

Hebben hun eigen website en YouTube kanaal.
Een speciale "leuke dingen" pagina voor de kinderen.
Uniek in zijn soort om het maar zo te zeggen.

Op zijn ballonnen boerderij gebeuren de leukste dingen.
Met diverse ballonnen shows gaat hij door het land.
Er gaat veel gebeuren met Stekeltje en de Ballonnenboer.

2016 : Het jubileumjaar !

Stil zitten kan ik niet ! Daarom blijf ik gewoon door gaan met nieuwe plannen te maken. Balloncreaties maken blijft oneindig als je maar fantasie en durf hebt. Nieuwe magische momenten blijven steeds weer tevoorschijn komen en we gaan gewoon verder met het mooiste wat er is : het geven van kindershows en volwassenen entertainen met mijn passie.

Maar het allerbelangrijkste is wel iedereen bedanken voor de steun en gezelligheid van deze 10 jaar. Want zonder jullie als publiek, fans en opdrachtgevers had ik dit nooit allemaal bereikt. Dank jullie wel daarvoor. en nu is het tijd voor een feestje !

 

Wie ben ik met mijn lieve ouders

2018 : Webshop ballonnen-hondje

In Maart 2018 lanceert Rolando een webshop genaamd : Ballonnen-hondje. Door zijn ballonartiest bestaan heeft hij veel ervaring opgedaan en wil hij graag dat andere mee kunnen genieten van zijn ballonkunsten. Maar niet alleen die verkoopt hij in de webshop, maar ook vouwballonnen, gewone latex ballonnen, folie ballonnen en heel veel decoraties. Alles is mogelijk om te maken en het geeft gelijk een mooi beeld wat hij allemaal gemaakt heeft en nog gaat maken. Voor hem weer een nieuwe bron van uitdagingen waardoor hij nog meer kan laten zien wat hij in huis heeft.

2020 : Corona en de impact !

Tja, en dan komt er ineens een virus het land (en de wereld) in die alles plat legt. Dus ook de shows en alles wat daar omheen zit van kinderartiest Rolando. En dan gaat de wereld er ineens heel anders uit zien en zit je zonder inkomen en werk. Dat geeft een hoop stress en spanning waar je zeker wat mee moet gaan doen, want dat is iets wat je niet wil. Dan moet je ineens andere dingen gaan verzinnen om toch bezig te blijven met je passie en om positief en creatief te blijven. De Haagse Ballonnenboer was al een karakter die op YouTube bezig was, dus daar vanaf 1 Maart fanatiek mee aan de slag gegaan om elke dag LIVE gratis workshops te geven.

Geweldig om te doen en ook nog eens leuk om zo toch op een veilige afstand je publiek te zien. De webshop van Ballonnen-hondje meer uit gaan breiden en daar veel werk in steken, want dat is het enigste wat allemaal nog kan. Nu zijn we in December aanbeland en is de webshop verdubbeld wat artikelen betreft en is de Haagse Ballonnenboer met 220 filmpjes (830 abonnees) ineens een stuk bekender. Maar wat mis ik mijn optredens, de kinderen daar omheen, het knuffelen en het bezig zijn met mijn beroep.

Hopelijk komt straks alles weer goed en kan ik als kinderartiest weer aan de slag. Mensen blij maken en zingend en goochelend het leven door, dat is wat ik wil. Dus 2021, kom maar op met al je positiviteit en gezelligheid. Ik ben er helemaal klaar voor !!!

Blijf allemaal gezond en mocht je weer een feestje gaan vieren, denk aan de kleine ondernemers.
Dikke ballonknuffel voor jullie allemaal.

2022 : De Haagse Ballonnenboer on toer !

Met zijn nieuwe act ” De Haagse Ballonnenboer on toer ” is er weer na de corona een positieve start gemaakt met alle optredens. Vanaf Maart gelanceerd en in December 2022 al meer dan 14x on toer geweest. Ook de andere shows, ballondecoratie en de webshop zijn weer enorm druk.
Daar ben ik natuurlijk super blij mee en daar word ik helemaal gelukkig van.

Na een zware periode van 2 jaar mag ik weer optreden, uit mijn dak gaan en letterlijk heel veel lucht verplaatsen. Wat word je hier vrolijk van en krijg je enorm veel energie van alle blije gezichten in de optredens.

Reacties zijn gesloten.