Goochelen

Alleen als je het woord goochelen al bij kinderen gebruikt geeft dat een bepaalde spanning. Want goochelen is voor kinderen iets magisch, iets wonderbaarlijks wat er gebeurt en diegene die het uitvoert is een soort tovenaar. Nou is dat laatste natuurlijk niet waar, maar voor kinderen is het begrijpelijk dat ze zo denken.
Maar waar komt het goochelen eigenlijk vandaan en wanneer is het ontstaan. Dat laatste weten ze eigenlijk niet goed, er is geen bekende oorsprong bekend. men denkt dat het de Sjamanen waren die het als eerste gebruikte, maar ook dat is niet zeker.

Wat wel duidelijk is dat het goochelen rond de 18e eeuw is ontstaan. Toen had je esoterische genootschappen en die waren een beetje verwant aan de goochelclubs die we nu kennen. Daar moet je ook geheimhouding nemen ten opzichte van alle magische trucs die je eleert en ziet. Een goochelaar zal nooit zijn geheim verklappen.
Vroeger werden goochelaars vergeleken met tovenaars omdat ze erg geheimzinnig deden en soms onmogelijke dingen konden. Dat werd weer vergeleken met tovenarij, maar wij weten natuurlijk wel beter.

Ach, het is ook niet zo belangrijk wanneer de goochelkunst ontstaan is. Het belangrijkste is dat de kinderen het heerlijk naar hun zin hebben als wij met deze kunst onwaarschijnlijke dingen laten gebeuren. Het leuke is eigenlijk dat zelfs de volwassenen het niet snappen, kijk maar naar de shows van hans Klok of Christian Farla.
Die maken er grote Las Vegas shows van en daar zit het publiek op hun puntje van de stoel om toch maar niets te missen. je weet dat je in de maling word genomen, maar toch blijft het boven natuurlijk. In ieder geval wil ik het niet meer kissen en ook voor mij blijft het vaak wonderbaarlijk wat ik allemaal kan.

Een magische groet van Rolando

Kijk, daar moet die tevoorschijn gaan komen !!

Kijk, daar moet die tevoorschijn gaan komen !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.